събота, 20 ноември 2010 г.

Какви храни са полезни за мъжкото здраве?




Правилното рационално хранене, трябва да включва в себе си продукти които подобряват здравето и предотвратяват възникването на болести.
Потребностите в в храненето при мъжете и жените са различни. Както например жените се нуждаят от определени продукти по време на бременост или за защита от рак на млечната жлеза, така и мъжете се нуждаят от продукти, които трябва да съхранят мускулната маса и да ги защитят от рак на простатата.



От качеството на хранителните вещества, зависи подържането на имунитета, здравината на костите, и мускулната маса. Разбира се хранителните продукти не могат да свършат цялата работа, за това е нужен и здравословен начин на живот, физическа активност, отказ от тютюнопушене и злоупотреба с алкохол и ежедневен прием на поливитамини.
Храни богати на цинк могат съществено да подобрят здравето на мъжа. Този елемент положително влияе на мъжката репродоктивна система, усилва изработването но спематозоиди, усилва имунитета, помага за заздравяването на рани, способства за красотата на кожата и косата, помага при простудни заболявания, регулира работата на половите хормони и стимулира работата на простатата и участва в много процеси в организма от производството но ДНК до възстановяването на клетките.
Такива храни са например морските деликатеси, те спадат към афрозодиаците, които повишават, жизнените сили, избавят от депресия, съхраняват младоста и здравето и стимулират половото влечение. Най-главното е че са богати на цинк.

Други продукти в които се съдържа цинк:
Около 0,25 мг цинк на 1 кг се съдържа в ябълките, портокалите лимоните, грейфуртете всички зелени плодове и минералната вода.
Около– 0,31 мг цинк на 1 кг. в меда
Около 2–8 мг/кг – в малини, касис, по- голяма част отзеленчуците, в повечето морски риби, в говеждо месо, мляко, рафиниран ориз , захарно цвекло, целина, лук, домати , картофи,ряпа хляб
Около 80-20 мг / кг - в някои зърнени храни, хлебна мая, лук, чесън, кафяв ориз, яйца.
Около 20-50 мг / кг - овес, ечемик, брашно, какао, меласа, яйчен жълтък, месо от зайци и пилета, ядки, грах, боб, леща, зелен чай, сушени дрожди, калмари.
Около 30-85 мг / кг - телешки черен дроб и някои видове риба.
Около 130-202 мг / кг в трици от пшеница, които са най-известните източници на цинк.

Недостатъка на цинк в организма, води до отслабен имунитет, кожни заболявания, и намалена потенция.

В много редки случаи предозирането с цинк може да доведе до стомашно чревни оплаквания и до нарушена кординация в мускулите. Нормалната доза цинк е 11–15 мг, и е желателно да постъпва с храната така се усвоява най-правилно. При приемането на достатъчно количество цинк е необходимо също така да се подържа и баланса на мед и желязо. Лекарствени препарати които съдържат цинк трабва да се приемат само под лекарско предписание.

About the Author

Анонимен

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Мъжки сайт © 2015 - Designed by Templateism.com, Plugins By MyBloggerLab.com