сряда, 10 ноември 2010 г.

Как да се борим с побеляването на косите



Мъжът с бели коси винаги се асоциирал с мъдрост и жизнени достижения. Бялата брада винаги е предизвиквала уважение.А между другото някой считат белите коси за недостатък и признак на стареене.








Кога побелява косата


Белите коси са проблем с който рано или късно се среща всеки мъж. Те придават на силния пол солидност, но са и признак на отиващата си младост. Много мъже искат да спрат или забавят този процес или никога да не се срещат с това. При русите хора се среща по-рядко а и при тях белите коси се забелязват по-трудно. Побеляването настъпва в различно време при всеки човек зависимост от наследствени фактори, състоянието на нервната система и вътрешните органи. Обикновено бели коси започват да се появяват сле 35 до 40 годишна възраст и особено се увеличават след 50. Интересно е че при представителите на бялата раса те се появат след 35-40 години при по-тъмните хора по късно а при индианците и аборигените след 70 годишна възраст. Ако белите косми по главата ви са няколко стотин то след 5-6 години ще имате 30 -35 процента побеляване на косата но ако белите коси се броят на пръстите на ръката то такава опасност не ви застрашава.

Защо побеляват косите?


С времето се снижава съдържанието на оцветяващия пигмент меланин, за това косите побеляват Понякога се среща и преждевремено побеляване, което е свързано със стресов ритъм на живот, нервно напрежение и нарушена функция на жлезите с вътрешна секреция, недостатък на калций и витамини. Лекарите препоръчват да се взема комплекс витамини с микроелементи.
Преждевременото побеляване на косите най-често се предава по наследство. В такъв случай първите бели косми могат да се появят даже и на 20 годишна възраст, някой хора побеляват ненавършили и 30 години. Най-главната причина за това си остава възраста, побеляването на косите е един от признаците на стареенето.

Как да се борим с побеляването на косите


Всеки път когато отскубнете бял косъм вие спомагате за появането на повече такива. По-добре е да ги отрежете с малка ножичка. Това става защото, коренът установен във фолекулата при отскубване се зарежда за производсво на повече косми. Да се върне първоначалния цвят на косите е практически невъзможно, но при правилен начин на живот, занимание с физически упражнения и пълноцено хранене можем да укрепим общото състояние на организма и да забавим този процес.
Сред методите за решаване на този проблем са козметични средства, лекарствени препарати и средства от народната медицина. Най-достъпен от козметичните средства е боядисването на косата. Има уникални препарати които боядисват само побелелите коси и оставят естествения цвят на другите. Процедурата трае пет шест минути и мажете да забравите за белите коси няколко седмици. От народните средсва достъпни за всеки се преполъчва пием на сок от корени на магданоз, сок от целина и пъщарнак. За профилактика се препоръчва както вътрешно приемане така и втриване в корените на косата на сок от круши, вишни сок от кайсия, дива ягода, капина, отвара от люспите на лук и коприва. От лекарсвените средства се препоръчват такива които повишават тонуса на организма, сред тах са витамините А, В ,С и витамините от група В.

Побеляването на косите не е трагедия


На белите коси можем и да се порадваме. Работата е там, че побеляването на косите е защитна реакция на организма на прекомерни нервни натоварвания. Организма на човека реагира различно, у някой се предизвикват сърдечни заболявания, у някой язва на стомаха а най безобидната реакция е побеляването на косите.
Според фризьорите ако косите са хубаво подстригани няма значение какъв цвят са. Побеляването на косите не е повод един мъж преждевремено да се отписва главното е да се чуства вечно млад.

About the Author

Анонимен

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

6 коментара:

  1. Ползвам един шампоан от известно време -ДХ 2 за посивели коси при мъже. Много съм доволен. Цвета ми се възстановява,но бавно,с по около 5-10 % ма месец .Дали някой го е пробвал и какво мнение имате? Ако се мия всеки ден дали ще ускоря процеса?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На мъжа ми действа. Вярно, ползваше го повече от месец и има голяма разлика отпреди. Даже си поръча още един. С постоянна употреба наистина има ефект. Ето къде го има http://actamedpharma.com/products/dx2-shampoo-silver/

      Изтриване
    2. Абсолютно менте, изобщо не действа, не си давайте парите.

      Изтриване
  2. Ползвам го вече трети месец. Никакъв ефект! Мисля да го сменя с друг шампоан. DX2 не струва!!!

    ОтговорИзтриване

 

Мъжки сайт © 2015 - Designed by Templateism.com, Plugins By MyBloggerLab.com