четвъртък, 11 ноември 2010 г.

Упражнения за подобряване на потенцията



Упражненията за повишаване на потенцията са взаимствани от йога

Те активизират кръвообрашението в областа на таза, въздействат на нервните окончания, и подобряват функцията на ендокрината жлеза.



Предлагаме следния комплекс упражнения;




. Разтриване на опашната кост (рис.1). Йога помага на мъжете да подобрят потенцията си. Летнете по гръб и сгънете краката в коленете, ръцете поставата зад главата. Повдигнете корема12 пъти в бързо темпо след товаа 24 пъти повдигнити таза така че да разтриете опашъчната кост.








2. “Плуг” (рис.2а). Легнете по гръб с глава към стената на полвин метър, ръцете отпуснати до тялото. Повдигнете краката нагоре опитайте с пръсти да достигнете стената, ако ви се отдава това положение, почнете бавно да спускате краката на долу останете в тази поза и направете 4 5 вдишвания. След това бавно сгънете краката и се върнете в изходно положение, отпуснете мускулите и подишайте дълбоко. Ако това упражнение се получава добре може малко да го усложним. Прехвърлете краката си над главата така че пръстите да опрат пода както е показано на(рис.2б) така че палците да опират пода, затворете очи и дишайте с диафрагмата направете 4-5 вдишвания и издишвания.След това бавно вдишайте и върнете бавно краката в изходно положение така че прешлените един по един да опират в пода, когато гърбът е на пода бавно вдигнете краката нагоре и вдишвайте бавно задръжте така няколко секунди после бавно пуснете краката надолу и издишайте. Отпуснете мускулите на тялото. Повторете упражнението 4-5 пъти.






3. “Въртене на таза”. Седнете на стол с лице към облегалкатаСесть на стул верхом (лицом к спинке). Ддръжте се за облегалката, въртете таза вкръг. Дищайте с долната чат на дробовете или с корема по време на издишване рязко стегнете ануса. Въртете бавно таза по време на едно завъртане трябва да вдишате и издишате. Повторете упражнението 8-16 пъти.




4. “Кобра” (рис.3). Положението на тялото имитира позата на кобрата. Легнете по корем, лактите и дланите да опират на пода на равнището на раменете, краката да са прибрани и да опират плътно пода. По време на вдишване бавно повдигнете глава нагоре. Опирайки се на ръце повдигнете и раменете, задръжте дъха няколко секунди и придвижете главата назад колкото е възможно. По време на издишването бавно отпуснете главата и гърдите и отпуснете мускулите. Повторете 4-8 пъти.



5. “Протръскване” (рис.4). Застанете на половин крачка от стена с лице към нея така, че като се опирате леко с пръсти, да ви бъде удобно да тъпчете ту на единия, ту на другия крак, без да откъсвате пръстите от пода. . Дишайте ритмично - например на 4 такта - вдишване, на 4 - издишване, задържане на дишането на 2-4 такта. Продължителността на "протръскването" е от 1 до 3 мин (но не до задъхване) . Упражнението загрява, подготвя организма за изпълнение на следващото упражнение, подобрява устойчивостта към кислородна недостатъчност.






6. “Лък” (рис.5). Легнете по корем. Свийте краката в коленете, повдигнете ги и хванете с ръце глезените. По време на издишването повдигнете краката нагоре, без да притискате гърба. Отпускайки краката, останете в легнало положение, разхлабете мускулите и дишайте спокойно. Ако ви е трудно да хванете глезените, можете да използвате колан или кърпа (за всеки крак поотделно), за да издърпате краката нагоре. Упражнението повторете 4-6-8-12 пъти. Струва си да се потрудите, за да усвоите това упражнение. То подобрява обмяната на веществата, усилва перисталтиката,премахва тлъстините от коремната област. Упражнението не се· препоръчва при остеохондроза на гръбначния стълб, при гастрит с повишена киселинност, при язва на стомаха и дванадесетопръстника.





7.

“Уддияна” (рис.6) Упражнението изпълнявайте в изправено положение с разтворени крака (на полукрачка). След вдишване и бавно издишване леко наведете трупа надолу, поставете дланите на бедрата и по време на задържане на дишането приберете долната част на корема. При това свийте леко коленете и повдигнете раменете. Трябва да задържите дишането за кратко време, за да не получите задъхване. Това упражнение повторете от 3 до 10 пъти. Всеки път по време на задържане на дишането трябва да стягате седалищните мускули.
След всяко повторение правете разтъпкване и дишайте 2 пъти дълбоко: напрягайте мускулите на ръцете по време на вдишване, а по време на издишване ги отпускайте.

About the Author

Анонимен

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Мъжки сайт © 2015 - Designed by Templateism.com, Plugins By MyBloggerLab.com