неделя, 14 ноември 2010 г.

Какво да правим когато косите падат



Ако сте забелязали че косите ви падат с ускорено темпо, и сте уверен че това не произтича от някакви нарушения в организма или вземане на лекарства, значи сте попаднали в период на оплешивяване. С което трябва да се борите и да се опитате да го забавите.



Ето няколко съвета които могат да използват мъжете а също и жените които имат този проблем.

Първо, изтривайте главата си след къпане внимателно и го правете с мека кърпа. Излишното старание в това може да доведе до повреждане на луковиците на и без това отслабената ви коса.

Не използвайте четка за коса


За привеждането на прическата в приличен вид, може да сте свикнали с такава четка но за съжаление тя е не пригодна за отслабени коси. И все пак ако не може да се откажете от нея използвайте я внимателно и никога след баня или душ. Тогава косите са влажни а кожата на главата е размекната и такава четка ще ви донесе допълнителни усложнения.

Подстрижете се късо


Ако вече сте забелязали че оплешивявате, свиквайте с къса прическа Тя позволява плешивината да се забелязва по малко.Много забавно изглежда мъж който си пуска дълга коса а вече има оплешивяване. А вече са модерни и без това късите прически. Така че ако не искате да изглеждате смешно носете къса прическа.

Не вчесвайте косите си напред.


Ако вече имате плешивина, в никакъв случай не пускайте дълги коси с които да прикривате плешивината, тя вече съществува и с нищо не можеш да я скриеш. Но ако пък ви харесва такава прическа може да продължавате.

Пробвайте средства против косопад.


Вмного случаи такива средства действително помагат особено, когато оплешивяването се дължи на някакви странични фактори или попадане на някакви вещества в кожата на главата. Не се хвърляйте на всичко което ви предлагат, по-добре е първо да се посъветвате със специалист и после да купувате някакви козметични средства против оплешивяване.

Не се панирайте


За паника няма място - това не е болест а естествен процес на загуба на коса. Много жени предпочитат плешиви мъже и те често имат повече успех сред тах. Намерете начин, да може да използвате загубите на косите за вас и забравете за този проблем.

About the Author

Анонимен

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Мъжки сайт © 2015 - Designed by Templateism.com, Plugins By MyBloggerLab.com