петък, 19 ноември 2010 г.

Как да не ни миришат краката



Ако краката ти миришат лошо, е срамота да отидеш на гости и да си събуеш обувките.
Мъжът, който се грижи за себе си, трябва да може да се събуе по всяко време и навсякъде, без да се притеснява

Нека разгледаме причините които не позволяват да се избавиш от този неприятен прлоблем и не ти дават да се чустваш конфортно.


Защо се появява тази специфична неприятна миризма?


Краката силно се потят, когато цял ден си на крака и си зает с физическа дейност. Това е естесвен процес при който, те се опитват да се охладят
Потта се състои 98% вода която няма миризма. Останалите 2% които са от сол и микроелементи, киселини, холестерин и хормони също нямат мирис но под въздействието на бактериите разлагащи се по кожата, се се предизвиква това убийствено ухание. Влагата на потните крака е много добра среда за бактериите.

Първото главно правило е краката трябва да се мият, колкото и банално да звучи това. Дори и ако цял ден си бил в къщи по джапанки. Трябва да се мият старателно със сапун и то по няколко пъти на ден, след това ги избърсвайте старателно със чиста кърпа. Помнете че влагата е рай за бактериите.

Чорапите трябва да се сменят на често, Купувайте само от естествене материали, най добре памучни. Чорапи направени от синтетични материали не позволявата на кожата на краката да диша и способстват за потенето, което повлиява за неприянтния мирис.

Дори да си миеш краката редовно и си сменяш чорапите, неприятната миризма може и да не изчезне. Тогава обърни внимание на обувките.Те трябва да бъдат от естествена кожа. Сега се продават обувки, балатумки, от изкуствена кожа, в които краката се чустват, все едно са затворени в найлонов плик. Миризмата на крака се впива в такива обувки и дори редовната смяна на стелките не помага.

Почиствайте и проветрявайте обувките си по често. След като се върнете в къщи почистете обувките хубаво от вътре първо с мокра кърпа после със суха, и ги оставете максимално отворени за да могат да се проветрят и изсъхнат. Ако са мокри, може да поставите вътре хартия която да поеме влагата, или ако искате да ускорите процеса може да използвате сушоар за коса.По често сменяйте обувките си за да им давате възможност да се проветряват. Изполвайте специлни дезодоранти и препарети които ще премахнат миризмата и ще убият микроорганизмите в обувките.

Правете си следните процедури: потопете си краката пъво в гореща вода и после в студена, направете това няколко пъти, това помага да се намали потенето. След това направете друга процедура поставете си краката в кубчета лед и лимонов сок.
От народните рецепти пробвайте вана със смрадлика, в леген с вода сложете отвара от смрадлика подръжте си краката около 10 минути, същата процедура може да направите и с морска сол.

Не забравяйте и за педикюра който трябва да бъде задължителна процедура поне всяка седмица. Мъжкия педикюр не е само за премахване на мазолите но и профилактика против възникване на гъбични заболявания и деформация на ноктите.

Потните жлези на стъпалата, са същите, както на мишниците и дланите. При силни емоции или стрес се стимулира силно отделяне на пот, така че се старайте по малко да нервничите.

По силната миризма може да е причинена от гъбично заболяване. Тогава е по добре да се обърнете към лекар.

About the Author

Анонимен

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

5 коментара:

  1. Ще ви запозная с един стар и много ефекасен метод ,всяка сутрен слагате по половин чаена лъжичка сода бикарбонат във всяка обувка ,ефекта е поразителен

    ОтговорИзтриване
  2. Да така е от личен опит го знам

    ОтговорИзтриване
  3. това не си го представям, как да ходя със сода за хляб в обувките

    ОтговорИзтриване
  4. "Тогава обърни внимание на обувките.Те трябва да бъдат от естествена кожа." - Егати глупостите. Единственото което ти гарантира естествената кожа е че животни са умрели за твоите обувки - другото са глупости. Изкуствената кожа не отстъпва по нищо според моя опит

    ОтговорИзтриване

 

Мъжки сайт © 2015 - Designed by Templateism.com, Plugins By MyBloggerLab.com